Ambassade en Consulaten van België in Griekenland

België in Griekenland en Cyprus

Welkom op onze website!

Ambassade

Brief van Ambassadeur Luc Liebaut

Van harte welkom op de website van de Belgische Ambassade in Athene.

Καλώς ορίσατε

De Ambassadeur van België in Athene en zijn ploeg heten u van harte welkom op deze website: Καλώς ορίσατε in het Grieks.

In “Hellas” verblijven zeker meer dan 3000 Belgen, slechts 2300 van hen zijn op deze Ambassade ingeschreven. Het land ontvangt jaarlijks bijna een half miljoen Belgische toeristen. Ons land staat in de top tien van de Griekse uitvoermarkten en meer dan 1800 Griekse firma’s voeren hier Belgische producten in. Een aantal Belgische bedrijven hebben belangrijke investeringen. Een Belgian Business Club moet die economische en commerciële banden versterken. Voor sociale en culturele links zorgen de Belgian Archeological School in Athens, twee vriendenkringen, de Amicale en de Vlaamse Kring, en verenigingen van Alumni van Belgische universiteiten en het Europacollege.

Tot hen allen wil deze website zich richten. U vindt hier informatie over de consulaire diensten die deze Ambassade aan zijn ingeschrevenen aanbiedt. Hoe een identiteitskaart, paspoort of noodreisdocument aanvragen of verlengen, en uw administratie onderhouden wat burgerlijke stand, nationaliteit, verkiezingen, en nog zo veel meer betreft. U vindt er een overzicht van onze activiteiten en tal van links met sites van Gewesten, Gemeenschappen en federale instanties in ons land.

Nieuws

22 okt

HKH Prinses Astrid zal als vertegenwoordigster van ZM de Koning een omvangrijke handelsmissie naar Ivoorkust leiden. De “Belgian Economic Mission” telt 265 deelnemers in totaal, waarvan 214 zakenlui van 134 bedrijven en doet het West-Afrikaanse land aan van 22 tot 25 oktober.

20 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de beslissingen die de Israëlische overheid in de loop van deze week heeft genomen om de bouw toe te staan van duizenden bijkomende woningen in de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever.

20 okt

Koningin Mathilde en vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Europese Zaken Didier Reynders namen vandaag in het Egmontpaleis in Brussel deel aan het jongerenevenement 'Over de VN spreken: dat doen we samen!'. Deze conferentie vond plaats naar aanleiding van de Dag van de Verenigde Naties, die elk jaar op 24 oktober wordt gevierd. 

17 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders deelt in de nationale rouw die door de Portugese regering is afgekondigd na de verwoestende bosbranden. Het vuur heeft sinds zondag grote schade aangericht in verschillende delen van het land en jammer genoeg ook veel slachtoffers geëist.

17 okt

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo voor de Cyber Security Conference 2017 van de NAVO/NIAS2017.