Ambassade en Consulaten van België in Griekenland
Home Newsroom

Newsroom

News Items

12 mei

Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, heeft op donderdag 12 mei samen met de Palestijnse Premier Shtayyeh het nieuwe bilaterale samenwerkingsprogramma gelanceerd.

12 mei

De Belgische economische missie in het VK eindigt na een gevuld programma met evenementen, business-to-business contacten en ontmoetingen op hoog niveau. Na twee jaar onderbreking, het netwerk van contacten tussen Belgische en Britse operatoren werd hersteld dankzij fysieke aanwezigheden.

11 mei

Eerste Minister Alexander De Croo, belast met Buitenlandse Zaken en Europese Zaken, zat vandaag samen met Nadia Murad, de Jezidische mensenrechtenactiviste die in 2018 samen met Dr. Denis Mukwege de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor haar inzet tegen seksueel geweld als oorlogswapen. Eerste Minister De Croo benadrukte tijdens het gesprek dat het seksueel geweld dat vandaag door Russische soldaten in Oekraïne wordt gepleegd, niet ongestraft mag blijven.

10 mei

Vandaag organiseerde België samen met het Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO), het Britse buitenlandministerie, een seminarie om mensenrechten hoog op de agenda te zetten van het bedrijfsleven, in het kader van de Belgische Economische Missie naar het Verenigd Koninkrijk.

08 mei

Kinderrechten zijn een van de prioriteiten van het Belgische buitenlandse beleid inzake mensenrechten. Ons land engageert zich al decennialang om kinderrechten internationaal te bevorderen.

08 mei

Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, gaat van 9 tot 13 mei op dienstreis naar Palestina. Daar vraagt ze aandacht voor de noodzaak van kwaliteitsvolle bescherming voor Palestijnen die moeten leven onder de bezetting en wil ze Palestijnse jongeren en vrouwen een perspectief geven op een kansrijkere toekomst. 

06 mei

Van 8 tot 12 mei zal Prinses Astrid, als vertegenwoordigster van de Koning, een economische missie van België naar het Verenigd Koninkrijk (VK) leiden. Met meer dan 400 deelnemers, 214 ondernemingen en organisaties en vier dagen vol activiteiten in de Greater London Area, zal deze missie een van de grootste zijn die ooit georganiseerd werden.

04 mei

Op de derde dag van hun Staatsbezoek aan Griekenland, met een economisch programma, zullen de Koning en de Koningin de expertise van België inzake energie in de verf zetten, alsook de mogelijkheden voor intra-Europese samenwerking op het gebied van strategische autonomie.

03 mei

Op de tweede dag van het Staatsbezoek aan Griekenland wacht de Koning en de Koningin een hoofdzakelijk academisch programma dat hen ook buiten Athene zal brengen.

02 mei

Op uitnodiging van de President van de Helleense Republiek, H.E. Katerina Sakellaropoulou, beginnen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin der Belgen vandaag een driedaags bezoek aan Griekenland, dat de hechte vriendschapsbanden tussen België en Griekenland in de verf zet. Dit staatsbezoek naast aandacht voor het culturele erfgoed van Griekenland ook de nadruk leggen op technologieën van de toekomst, vooral inzake archeologie, energie en digitale transitie.