Ambassade en Consulaten van België in Griekenland

België in Griekenland en Cyprus

België in Griekenland en Cyprus

Consulaire Missie Mobile Kit KRETA, maandag 14 november 2022, registratie van biometrische gegevens

Er staat een missie gepland naar Kreta voor de registratie van biometrische gegevens (vingerafdrukken en handtekening) op maandag 14 november 2022 in Heraklion bestemd voor al diegenen die binnen het jaar hun paspoort dienen te vernieuwen en/of een identiteitskaart wensen aan te vragen. Op deze manier, kan u een reis naar Athene vermijden indien u binnen het jaar een vernieuwing wenst aan te vragen.

Als u van deze dienstverlening gebruik wenst te maken, maak dan vooraf een afspraak op het Ereconsulaat Heraklion op 14 november 2022 tussen 10:00 en 16:00 uur, Stelios Kazantzidis & Vosporou 2A, 71601 Heraklion (tel.  +30 2810 382915 of e-mail).

Breng het ingevulde pre-registratieformulier en uw huidige paspoort of ander identiteitsbewijs met foto mee naar de afspraak.

Na deze afname dient u rechtstreeks contact op te nemen met de ambassade om het verdere verloop van de paspoortaanvraag te kennen. Deze pre-registratie maakt het mogelijk om een paspoort aan te vragen en te betalen via bankoverschrijving, binnen 1 jaar na datum van registratie van de biometrie.

Meer informatie over de vereiste documenten voor de paspoortaanvraag vindt u op de website 

 

 

Heeft u een reis gepland naar Griekenland of Cyprus?

Lees onderstaande nuttige tips:

1. Reisdocumenten:

Voor Belgen volstaat de Belgische identiteitskaart voor de heen- en terugvlucht.
- Het is belangrijk deze kaart niet te verliezen gedurende het verblijf of het slachtoffer te zijn van diefstal (pickpockets zijn zeer actief in toeristische trekpleisters en op het openbaar vervoer).
- Wees tijdens de lokale verplaatsingen extra waakzaam en hou uw documenten veilig opgeborgen.  

2. Gezondheid:

- Covid-19

Momenteel zijn er geen specifieke inreisvoorwaarden meer mbt PLF formulier of Covid Pass.
Daar er zich nog steeds infecties voordoen, is het ten zeerste aangeraden om mondkapjes te dragen in de luchthaven en tijdens de vlucht.
In Griekenland zijn mondkapjes ook nog verplicht op openbaar vervoer, bootreizen, taxi, apotheken, ziekenhuizen.
In Cyprus is het dragen van een mondkapje verplicht in alle gesloten ruimtes.

- Ziekteverzekering:

De zorg in openbare ziekenhuizen verschillen van de Belgische normen, het is niet ongebruikelijk om bijvoorbeeld naast de basiszorg ook de kosten de dragen voor een privé verpleegkundige.
Voor een duurdere behandeling in privéziekenhuizen dient u naast uw mutualiteit ook gedekt te zijn door een particuliere verzekering.
Zorg dus voor vertrek dat u voldoende gedekt bent voor alle mogelijke noodzakelijke medische zorgen.

3. Veiligheid

Griekenland ligt in een actieve seismische zone. Aardbevingen doen zich regelmatig voor en tijdens de zomermaanden kunnen er ook bosbranden plaatsgrijpen zowel in Gierkenland als in Cyprus.
Om u rechtstreeks te kunnen contacteren en snel bij te staan ingeval van crisissen registreer u op Travellers Online

 

Meer informatie?

Ga naar de website van het reisadvies:

Griekenland 

Cyprus 

Nieuws

21 sep

Tijdens haar bezoek aan New York in het kader van UNGA77 – de 77ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties - zal minister van Buitenlandse zaken, Hadja Lahbib, samen met Europees commissaris voor crisisbeheersing Janez Lenarčič en de minister van Gender, Familie en het Kind van de Democratische Republiek Congo, Gisèle Ndaya Luseba, een side-event voorzitten rond de strijd tegen straffeloosheid inzake conflictgerelateerd seksueel geweld.

20 sep

In september begint een nieuwe zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar wat is daar precies aan de hand? En wat zijn de prioriteiten die België in dit multilaterale forum naar voren wil brengen? Om te begrijpen hoe dit belangrijke VN-orgaan werkt, nodigden we Birgit Stevens uit, directeur van de VN-afdeling van onze Federale Overheidsdienst.

18 sep

Op 19 september wordt de 77ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York geopend.

07 sep

Nicolas Fierens Gevaert wordt de nieuwe woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

05 sep

Van maandag 5 tot vrijdag 9 september vinden opnieuw diplomatieke contactdagen plaats in het Egmontpaleis.