Ambassade en Consulaten van België in Griekenland

België in Griekenland en Cyprus

Alle personeelsleden van de Ambassade van België in Athene wensen u een vrolijke eindejaarsperiode en een gelukkig nieuwjaar 2019!

 

Gedurende de eindejaarsperiode zal de Ambassade van België geopend zijn voor het publiek op :

Donderdag         27 december 09h00 – 14h00

Vrijdag               28 december 09h00 – 14h00

Maandag            31 december 09h00 – 14h00.

Voor zeer dringende noodgevallen, buiten die uren, kunt u de wachtdienst van de Ambassade bereiken op +30 6945 23 50 55.

Prettige Feesten.

 

Consulair medewerker ontvangt Ereteken  van Ridder in de Kroonorde

 

Op 21/08/2018 nam consulaire medewerker Jacques Steins, na meer dan 20 jaar dienst bij de Ambassade van België in Athene, zijn pensioen.  Voor vele landgenoten in Griekenland stond Jacques Steins synoniem met snelle, vriendelijke en efficiënte dienstverlening.  Op voorstel van de Minister van Buitenlandse Zaken verleende ZM de Koning hem het ereteken van Ridder in de Kroonorde.  De uitreiking vond plaats in de residentie van de Ambassadeur in aanwezigheid van zijn familieleden, zijn vroegere collega’s en vertegenwoordigers van de  twee Belgisch-Griekse vriendschapsverenigingen.

 

Nieuws

22 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders heeft zonet in het Egmontpaleis in Brussel de 11e jaarlijkse conferentie over het Europese ruimtevaartbeleid geopend. In zijn toespraak zei hij dat Europa zijn ambitie moet blijven tonen.

15 jan

Meer dan 200 technologie- en innovatiekampioenen van over de hele wereld nemen deel aan een tweedaagse humanitaire hackathon in Brussel om innovatieve ideeën en nieuwe prototypen te ontwikkelen met als doel de hulpverlening te transformeren en honger uit de wereld te helpen bannen. De Hackathon is een initiatief van vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) en Hack Belgium Labs. Deze Hackathon is gericht op vooruitstrevende oplossingen voor de meest dringende humanitaire uitdagingen.

08 jan

De Europese Commissie (COM) en de Europese Dienst Extern Optreden (EDEO) organiseren een nieuwe aanwerving van Jonge Professionelen in Delegatie (JPD of ook "Junior Professionals in Delegations").

02 jan

Vanaf 1 januari 2019 zal België voor een periode van twee jaar in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zetelen. Aan de vooravond van ons mandaat onderstreept vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders het belang van deze internationale verantwoordelijkheid die ons land werd toevertrouwd. De minister herhaalt de Belgische belofte om een constructieve, betrouwbare en open partner te zijn in de zoektocht naar gezamenlijke antwoorden op internationale vredes- en veiligheidsvraagstukken. Dit samen met de andere leden van de Veiligheidsraad en alle relevante actoren.

21 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verleende vandaag tijdens een officiële ceremonie in het Egmontpaleis in Brussel eretekens aan enkele Belgische en buitenlandse persoonlijkheden die actief zijn in de kunstwereld en antieksector, voor hun bijdrage aan de internationale uitstraling van ons land in hun vakgebieden.