Ambassade en Consulaten van België in Griekenland

België in Griekenland en Cyprus

Gedurende de eindejaarsperiode zal de Ambassade van België geopend zijn voor het publiek op :
 

Donderdag         27 december 09h00 – 14h00

Vrijdag               28 december 09h00 – 14h00

Maandag            31 december 09h00 – 14h00.

Voor zeer dringende noodgevallen, buiten die uren, kunt u de wachtdienst van de Ambassade bereiken op +30 6945 23 50 55.

Prettige Feesten.

 

Consulair medewerker ontvangt Ereteken  van Ridder in de Kroonorde

 

Op 21/08/2018 nam consulaire medewerker Jacques Steins, na meer dan 20 jaar dienst bij de Ambassade van België in Athene, zijn pensioen.  Voor vele landgenoten in Griekenland stond Jacques Steins synoniem met snelle, vriendelijke en efficiënte dienstverlening.  Op voorstel van de Minister van Buitenlandse Zaken verleende ZM de Koning hem het ereteken van Ridder in de Kroonorde.  De uitreiking vond plaats in de residentie van de Ambassadeur in aanwezigheid van zijn familieleden, zijn vroegere collega’s en vertegenwoordigers van de  twee Belgisch-Griekse vriendschapsverenigingen.

 

Nieuws

14 dec

Gisteren heeft de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York ingestemd met de verlenging van resolutie 2165 voor een jaar. Deze resolutie maakt het mogelijk dat van buiten de landsgrenzen humanitaire hulp wordt verleend aan Syrische burgers, zonder dat hiervoor de instemming van het Syrische regime is vereist.

14 dec

Vicepremier en minister van Internationale Ontwikkeling Alexander De Croo heeft vandaag in Brussel een nieuw vijfjarig samenwerkingsprogramma ondertekend met de Republiek Guinee. België en Guinee zullen de volgende jaren samen inzetten op een versterking van ondernemerschap, vrouwenrechten en vorming. Na het succesvol indijken van de ebolacrisis is Guinee sinds 2015 een nieuw partnerland van het Belgisch Ontwikkelingsbeleid.

13 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is blij om de opening van een nieuwe Belgische ambassade in Brazzaville, hoofdstad van de Republiek Congo, aan te kondigen.

13 dec

Meer dan 780 miljoen euro extra toezeggingen voor vrouwenrechten. Dat is het voorlopig bilan van de internationale #SheIsEqual-campagne die vicepremier en minister van Internationale Ontwikkeling Alexander De Croo op gang trok. Dat is ruim meer dan de doelstelling van 500 miljoen die de minister naar voor schoof bij de lancering van de campagne.

12 dec

Belgische ontwikkelingssamenwerking en Koning Boudewijnstichting lanceren permanente projectoproep voor nieuw Business Partnership Facility ‘Entreprises for SDGs’.