Ambassade en Consulaten van België in Griekenland

België in Griekenland en Cyprus

België in Griekenland en Cyprus

Heeft u een reis gepland naar Griekenland of Cyprus?

Lees onderstaande nuttige tips:

1. Reisdocumenten:

Voor Belgen volstaat de Belgische identiteitskaart voor de heen- en terugvlucht.
- Het is belangrijk deze kaart niet te verliezen gedurende het verblijf of het slachtoffer te zijn van diefstal (pickpockets zijn zeer actief in toeristische trekpleisters en op het openbaar vervoer).
- Wees tijdens de lokale verplaatsingen extra waakzaam en hou uw documenten veilig opgeborgen.  

2. Gezondheid:

- Covid-19

Momenteel zijn er geen specifieke inreisvoorwaarden meer mbt PLF formulier of Covid Pass.
Daar er zich nog steeds infecties voordoen, is het ten zeerste aangeraden om mondkapjes te dragen in de luchthaven en tijdens de vlucht.
In Griekenland zijn mondkapjes ook nog verplicht op openbaar vervoer, bootreizen, taxi, apotheken, ziekenhuizen.
In Cyprus is het dragen van een mondkapje verplicht in alle gesloten ruimtes.

- Ziekteverzekering:

De zorg in openbare ziekenhuizen verschillen van de Belgische normen, het is niet ongebruikelijk om bijvoorbeeld naast de basiszorg ook de kosten de dragen voor een privé verpleegkundige.
Voor een duurdere behandeling in privéziekenhuizen dient u naast uw mutualiteit ook gedekt te zijn door een particuliere verzekering.
Zorg dus voor vertrek dat u voldoende gedekt bent voor alle mogelijke noodzakelijke medische zorgen.

3. Veiligheid

Griekenland ligt in een actieve seismische zone. Aardbevingen doen zich regelmatig voor en tijdens de zomermaanden kunnen er ook bosbranden plaatsgrijpen zowel in Gierkenland als in Cyprus.
Om u rechtstreeks te kunnen contacteren en snel bij te staan ingeval van crisissen registreer u op Travellers Online

 

Meer informatie?

Ga naar de website van het reisadvies:

Griekenland 

Cyprus 

Nieuws

26 jan

Op donderdag 26 januari 2023 werd een charter van Filips van de Elzas, graaf van Vlaanderen, dat werd bewaard in de benedictijnenabdij van Mesen in West-Vlaanderen en aan het begin van de Eerste Wereldoorlog verdween, officieel overgedragen aan het Rijksarchief. Het stuk dook in december 2016 op in het Metropolitan Museum of Art van New York City (The Met). Begin 2020 werd met The Met overeengekomen om dit kostbare document, dat deel uitmaakt van het Belgisch cultureel erfgoed, terug te geven aan België.

19 jan

België zal 3.000 ton strooizout naar Oekraïne sturen om er de wegen ijsvrij te maken in de harde winterse omstandigheden.

12 jan

Ook in 2023 gaat de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op zoek naar nieuwe medewerkers om zijn dienstverlening te versterken, zowel in Brussel als in het buitenland.

21 dec

We worden steeds meer geconfronteerd met zorgwekkende klimaatverstoringen: droogtes, overstromingen, bosbranden, recordtemperaturen. De impact en gevolgen zijn enorm. De rapporten van internationale experten zijn duidelijk: er is dringend méér actie nodig op elk niveau.

18 dec

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Belgische onderdanen in Iran op het land zo spoedig mogelijk te verlaten, omwille van het toegenomen risico op willekeurige aanhouding in het licht van de huidige verslechtering van de veiligheidssituatie in heel Iran.